Atrcadia

Deliverable 1:

Voor onderzoek:

Hoe gaan we in de toekomst met ons afval om?

-Wij zouden biologisch plastic moeten ontwikkelen uit planten en zo min mogelijk plastic uit olie moeten produceren.

-Robots die plastic opruimen zouden eerst de meest vervuilde plekken moeten aanpakken. De robots zouden als een zwerm van drones het plastic waarnemen en meenemen uit de vervuilde gebieden en afleveren bij een recycel fabrieken of een geïsoleerde opslag.

Vervuilen zou bestraft moeten worden.

Verzilting

We doen ook een voor onderzoek naar verzilting, maar we zijn er momenteel er mee bezig. Uiterlijk zal het 19-11-2019 zal dit voor onderzoek afgerond zijn.


Deliverable 2:

Brainstormen over ideeën:

Ideeën

Aya: Een flat gebouw die zonnepanelen op de zonneschermen heeft als er zon valt op het raam dan voelen de sensoren dat en klapt de zonnescherm open. De flat gebouw heeft ook een broeikas op het dak dat er naast een luchtventilator heeft de de lucht op zucht en de CO2 naar de broeikas stuur en de rest naar de buitenlucht weer stuurt.

Andy: Hoe zouden we in de toekomst onze stad schoon moeten houden? Dat gebeurt niet vanzelf, dus heb ik daar wat op bedacht. In de toekomst zou een zwerm van drones onze steden schoon houden van afval. Ze stijgen op van uit hun oplaadpunt en gaan op zoek naar afval in de stad. Daarna dumpen ze het afval op een afval depo die het afval vervolgens sorteert.

Definitief idee

Onze definitieve idee zal meewerken aan het zuiveren van de zee van het plastic en het luchtruim ontdoen van het overtollige CO2. Onze benaming er voor is het ECO-eiland. Het is een drijvend groot voertuig in de vorm van een liggende ovaal met deuren aan de flanken en zal onbemand de zee trotseren. Het grootste gedeelte, zoals het frame zal uit metaal bestaan en met een koepel van glas. En een aantal camera's op strategische plekken. Het ECO-eiland is uitgerust met zonnepanelen, drones, accu, een navigatie, een broeikas, een CO2 filter, een apparaat dat plastic afval tot blokjes maakt en een onder ruimte voor plastic afval. Het ECO-eiland heeft geen eigen bewust zijn, maar wel meerdere specifieke doelen. Om de zee te zuiveren van plastic bevat zijn uitrusting drones die met grijphaken het plastic van uit de zee in een apparaat dat plastic afval tot blokjes maakt lozen. De drones zijn ook handig als ogen en oren van het ECO-eiland. Het apparaat dat plastic afval tot blokjes maakt is voor de berging van meer plastic, omdat de blokjes compact zijn bevatten ze meer plastic dan als ze op een willekeurige manier zijn gesorteerd. Ook zal ons concept een bijdrage leveren aan de lucht kwaliteit. Door CO2 massa in de lucht verminderen met CO2 filters die vervolgens de CO2 naar de broeikas vervoert om de planten te optimaliseren met deze voorziening van CO2. En een andere voorziening van de planten is het zee water dat het ECO-eiland omzet in zoet water. En s'avonds worden de planten voorzien van rood blauw lampen, zodat de fotosynthese voortdurend plaatsvind. En verder zorgen de zonnepanelen en andere technische snufjes voor genoeg energie om voort te bewegen, lampen voor de planten, drones en de computernavigatie. Dit voertuig heeft een maandelijkse routine om aan land te gaan voor de lozing van de plastic blokjes en het onderhouden van de planten en het ECO-eiland. De plastic blokjes worden via een ingebouwde lift uit het voertuig vervoerd door mensen. Dit voertuig is ook handig bij het evacueren van mensen bij een ramp indien mogelijk. Ook al is het ECO-eiland slim geprogrammeerd om alles zelf te doen u zou het voertuig vanuit een controlepost kunnen dirigeren voor noodgevallen een extra onderhoud. Het ECO-eiland zal natuurlijk niet het hele milieu probleem beëindigen, maar het zal een waardevolle bijdragen hebben voor onze milieu vriendelijke toekomst.


Deliverable 3:

Schaalmodel:

De boot:

De boot is zelf sturend. Tijdens de reis van de boot zijn er geen mensen aanboord. Wel zijn er camera's en een G.P.S. die de positie van de boot bepaald en dat je kan zien of als goed verloopt aanboord. Bij elk haven zal er een toren zijn die de boot signalen geeft. Er worden alleen signalen uitgezonden als er voedsel nodig is.

Plastic:

Onze boot trekt rond door de wereld voor een doel: het oprapen van platic uit de oceaan. Er zitten drones aanboord die uit de oplaadpaal gaan als er plastic wordt gedetecteerd. We hebben 16 drones. Er gaan 2 groepjes van 4 drones met 1 net onder water de plastic vangen. En er zijn 2 drones die de ander twee groepen helpen. De andere 4 die overblijven die zijn reserve voor als ze leeg zijn en dat er weer plastic wordt gedetecteerd. Na het vangen van plastic stoppen de drones de plastic in de stamper die maakt er een blok van, want als de boot aankomt bij een haven kunnen mensen gemakelijk de blokken verplaatsen. Als de boot vol is zal hij van zelf naar de dichtstbijzijnde haven de plastic uitladen en zijn batterij opladen.

Plantage:

Op het dek zijn er planten. Die kweken we om arme mensen zonder eten of drinken de helpen. Aan de koepel hangen lampen ze zijn rood en blauw. 'S Nachts gaan ze aan, zodat de planten ook 's nacht aan fotosynthese kunnen doen.


Deliverable 4:

Deliverable 4: filmpje maken:


Voor meer info. over ons project ga naar:

© 2018 Calandlyceum - Pieter Calandlaan 182, 1068 NT, Amsterdam
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin